Mărțișor 2021

Acțiunea Mărțișorul care aduce primăvara, inițiată în 2018 de către doamnele din parohia noastră, continuă și în acest an. Chiar dacă nu ne-am putut întâlni personal, așa cum obișnuiam, pentru a crea frumosele mărțișoare, spiritul acestui demers, acela de a ajuta și de a oferi speranță, ne animă și în acest an de criză.

Anul acesta Mărțișorul nu aduce doar primăvara ci și nădejdea în sufletele celor mai încercați dintre semenii noștri: copiii grav bolnavi și părinții acestora.

Anul acesta ne-am gândit să îl ajutăm pe Alexandru, un băiețel de numai 3 ani, care se luptă cu o boală, până de curând considerată incurabilă: SMA 1. Copii care suferă de această boală genetică rară au probleme respiratorii (au nevoie să fie asistați cu ajutorul aparate), nu pot mânca singuri, nu se pot mișca așa cum o fac alți copii. Adevărul este că, în lipsa tratamentului, cei mai mulți au o speranță de viață redusă.

Din 2019 există un medicament care l-ar putea salva pe Alexandru. Acest medicament se numește ZOLGENSMA și costă 2 100 000 de dolari. NU…NU ESTE O GREȘEALĂ DE TYPING. Am scris corect: 2 100 000 de dolari.

Este o sumă enormă, o sumă de care niciun om obișnuit nu dispune și pe care nimeni nu o poate aduna de unul singur.

Mai multe despre SMA1 și despre Alexandru puteți afla de pe pagina acestuia www.alexsma1.ro și de pe Facebook Eroii lui Alexandru-SMA1.

Revenind la acțiunea noastră, am putea-o redenumi Mărțișorul care aduce speranța. Concret, cum putem ajuta? Luând un mărțișor în schimbul unei donații. Mărțișoarele le puteți găsi sâmbătă și duminică la biserică.

Printr-un un singur gest puteți aduce bucurie în sufletele celor cărora le dăruiți mărțișoarele și face și o faptă bună.