ISTORIC

Cu binecuvântarea IPS Părinte Serafim, Mitropolitul ortodox român al Germaniei, Europei Centrale şi de Nord, şi din grija Părintelui Ionel Nemeş, preotul paroh al parohiei din Konstanz, a fost înfiinţată în anul 2004 filia cu hramul „Sfântul Gheorghe” pentru credincioşii ortodocşi români din zona Friedrichshafen-Ravensburg.

La început, s-a slujit într-o singură duminică din lună, în biserica parohiei sârbeşti din Friedrichshafen.
Sporind numărul credincioşilor ortodocşi din această zonă, IPS Părinte Mitropolit Serafim a dispus ridicarea filiei Sfântul Gheorghe la rang de parohie. La recomandarea Pr. Ionel Nemeş, teologul Sergiu Rusu a fost hirotonit întru preot şi instalat ca paroh al noii parohii la 17 februarie 2013.

Din luna iunie  2013 a început a se ţine slujbe ortodoxe în Ravensburg în mica Mühlbruckkapelle pusă la dispoziţie de către Biserica Romano-Catolică. Făcându-se simţită nevoia unei biserici mai încăpătoare, în 2014, a fost găsit un alt locaş de cult, capela exterioară a Spitalului 14-Nothelfer din Weingarten, unde Parohia ortodoxă română îşi ţine slujbele până astăzi.
La 6 decembrie 2015, PS Părinte Episcop Sofian Braşoveanul l-a instalat ca nou paroh al parohiei „Sfântul Gheorghe” pe Pr. Alexandru Roşu, hirotonit la 25 octombrie de către IPS Părinte Mitropolit Serafim la Nürnberg.

Părintelui Sergiu Rusu i-a fost încredinţată sarcina creării unei noi parohii la Freising, în nordul oraşului München.
 

Pr. Alexandru Roşu s-a născut la Iaşi în anul 1981.
A absolvit cursurile Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Bucureşti în anul 2004, iar în anul 2013 a obţinut din partea aceleiaşi facultăţi titlul de doctor în teologie.
Este căsătorit cu Irina şi au un copil. Înainte de hirotonia întru preot pe seama parohiei din Friedrichshafen-Ravensburg, a slujit din luna ianuarie 2013 ca diacon al Parohiei ortodoxe române din Bonn.