„Simbolul icoanei ortodoxe”, vernisaj şi conferinţa. (03.11.2018)

Sâmbătă, 03.11.18, intre orele 17 si 20, sala parohială Hl. Geist din Weingarten (lângă Ravensburg) a găzduit încheierea festivă a programului de introducere în arta picturii de icoane pe sticlă desfășurat în cadrul Parohiei ortodoxe române din Ravensburg.

Cu sprijinul primăriei orașului Weingarten (Programul „Demokratie leben!”), 18 copii si părinți din cadrul parohiei au fost introduși de către maica Marina Muntean (egumenă a Mănăstirii Sfinţii Martiri Brâncoveni, mănăstire care funcţionează pe lângă Mitropolia Ortodoxă Română din Nürnberg) pe parcursul a două sesiuni, în arta picturii de icoane pe sticlă.

Lucrările rezultate au fost expuse în cadru festiv sâmbătă, 03.11, iar apoi sfințite.

Expoziția, onorată de o bogată participare, a fost însoțită de o conferință susținută de Părintele Arhidiacon Martin H. Lissmann (Köln) despre sensul icoanei ortodoxe și evlavia dedicată ei în Biserica Ortodoxă, și de o prezentare media a picturii exterioare a Mănăstirii Voroneț susținută de către Pr. Paroh Alexandru Roșu.

Seara a fost încheiată de o agapă.

Mulţumim membrilor parohiei noastre care s-au implicat în organizare şi care au contribuit la buna desfăşurare a acestui frumos eveniment!

Pr. Dr. Alexandru Roşu