Atelier de mărţişoare, Weingarten 2024

Aproximativ 20 de copii din parohia noastră,  cu vârste cuprinse între 4 şi 16 ani,  au participat sâmbătă, 24 februarie, sub îndrumarea dnei Simona Luchian, la atelierul de confecționat mărțișoare, care s-a desfășurat în spațiul din incinta Haus der Familie, din Weingarten.

Copii au modelat șnururi bicolore alb-roșu și au confecționat mărțișoare din lut, pe care au pictat motive tradiționale.

Obiectele realizate de ei au fost expuse la biserică și oferite membrilor comunității noastre, în schimbul unei donații.

Suma obținută în acest an va fi redirecționată către doi copii din România. Unul dintre aceștia suferă de cancer, iar celălalt este paralizat. Ambii au nevoie de îngrijiri medicale speciale și costisitoare.

Atelierul face parte dintr-o serie de  proiecte cu scop  caritabil, intitulată „Mărțișorul care aduce primăvara”. Acest demers a fost inițiat de parohia ortodoxă în urmă cu patru ani, având drept scop nu doar promovarea creativității și perpetuarea unei frumoase tradiții romanești ci și ajutorarea celor afilați în nevoie.

Din edițiile precedente:

Mărţişor 2020

Mărţişor 2021

.