Dragi credincioși,

Ținând cont de situația creată de această pandemie, de măsurile luate de autorități, de restricționarea adunărilor publice, sfătuiți fiind și de cadrele medicale apropiate parohiei noastre, vă punem la inimă și în atenție specială următoarele:

  • Slujbele cu mai mult de 200 de credincioși sunt interzise (conform unui comunicat al primăriei din Weingarten, din 13.03.2020; Sursa: https://www.weingarten-online.de/Startseite/Presse/covid-19_2.html).
  • Dacă aveți simptome de răceală/gripă (chiar dacă nu știți sigur dacă este vorba de virusul Covid-19), dacă ați călătorit recent în zonele de risc sau dacă ați intrat în contact  cu persoane contaminate, rămâneți vă rugăm acasă, chiar dacă nu prezentați simptome. Același lucru recomandăm și persoanelor în vârstă și/sau cu afecțiuni medicale pre-existente (în acestă categorie sunt incluse și persoanele aflate în tratament cu citostatice sau cu medicamente imunosupresive).

A fi responsabil și a te gândi la ceilalți este o faptă a dragostei creștine și dovada de altruism, vrednică de respect și de răsplată de la Dumnezeu.

Vă vom ține la curent prin pagina noastră de internet (www.parohia-ravensburg.ro) și de Facebook cu evoluția situației și măsurile pe care le putem lua în direcția asistenței religioase.

Vă rugăm să vă păstrați credința în Dumnezeu și să înmulțiți rugăciunea (Psaltirea, Paraclisul Maicii Preacurate, Acatiste către sfinții tămăduitori și făcători de minuni: Sf.Nicolae, Sf.Spiridon, Sf.Mc.Pantelimon, Sf.Nectarie, Sf.Ioan Maximovici, Sf.Mc.Efrem cel Nou), îmblânzind prin pocăință sinceră și post dreapta mânie a lui Dumnezeu, Cel ce nu vrea moartea păcătosului ci să se întoarcă și să fie viu.

Vă îmbrățișăm în Hristos și avem încredere în discernământul, credința și responsabilitatea dumneavoastră.

Dumnezeu să ne ajute!

Pr. Alexandru Roșu